Stekt torskfilé med champinjonrisotto, ärtskottStekt torskfilé med champinjonrisotto, ärtskottStekt torskfilé med champinjonrisotto, ärtskottCook Time: Yield: 4Ingredients:champinjonerschalottenlökvitlöksklyftavattencitronolivoljaarboriorissmörlagrad hårdostsaltsvartpeppartorskfilésmör till stekningrapsolja till stekningsaltsvartpepparärtskottolivoljasaltsvartpepparsalladsmixInstructions:1. Kvarta ner champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Värm vatten och pressad citronsaft.
3. Stek svampen i olja till fin färg, tillsätt lök. Tillsätt sedan riset och stek lätt, ska ej få färg.
4. Häll på ca 3 dl av citronvatten. Rör och ös på mer citronvatten tills risotton har en liten kärna kvar. Avsluta med att vända ner smör och ost, smaka av med salt och peppar.
5. Dela fisken i portionsbitar, stek i smör och olja. Salta och peppra.
6. Blanda ärtskott med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
7. Lägg den stekta fisken på risotton och toppa med ärtskott. Servera med sallad.

 

 

 

 

Stekt torskfilé med champinjonrisotto, ärtskott
recipe
City Gross
35 min

Stekt torskfilé med champinjonrisotto, ärtskott

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 l vatten
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 350 g arborioris
  • 3 msk smör
  • 30 g lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g torskfilé
  • smör till stekning
  • rapsolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g ärtskott
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Kvarta ner champinjonerna. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm vatten och pressad citronsaft.
  3. Stek svampen i olja till fin färg, tillsätt lök. Tillsätt sedan riset och stek lätt, ska ej få färg.
  4. Häll på ca 3 dl av citronvatten. Rör och ös på mer citronvatten tills risotton har en liten kärna kvar. Avsluta med att vända ner smör och ost, smaka av med salt och peppar.
  5. Dela fisken i portionsbitar, stek i smör och olja. Salta och peppra.
  6. Blanda ärtskott med lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg den stekta fisken på risotton och toppa med ärtskott. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem