Svampwok med teriyakisås och laxSvampwok med teriyakisås och laxSvampwok med teriyakisås och laxCook Time: Yield: 4Ingredients:champinjonerrödkålsalladslöklaxrapsoljasaltrisnudlarsesamfrönchiliflakeslimejapansk sojamirinvattensockermalen ingefäravitlökmajsredningInstructions:
  1. Gör teriyakisåsen: Lägg soja, mirin, vatten, socker, ingefära och krossad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  2. Blanda ner redning så att såsen tjocknar något.
  3. Skiva svampen och strimla kål och salladslök. Skär laxen i portionsbitar.
  4. Värm hälften av oljan i en panna och stek laxen på båda sidor tills den har fått ordentligt med färg och är så genomstekt du vill ha den.
  5. Salta.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem gärna om de är väldigt långa.
  7. Hetta upp resterande olja i en wokpanna och stek svamp, kål och det vita på salladslöken tills det fått färg. Blanda ner nudlar och teriyakisås.
  8. Lägg på laxen och toppa med sesamfrön, det gröna på salladslöken och chili flakes. 1. Servera med limeklyftor.
Svampwok med teriyakisås och lax
recipe
ViktVäktarna
35 min

Svampwok med teriyakisås och lax

9-16

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 400 g rödkål
  • 1 st salladslök
  • 500 g lax
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • 180 g risnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • chiliflakes
  • 1 st lime

Teriyakisås

  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl mirin
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk majsredning

Gör så här

  1. Gör teriyakisåsen: Lägg soja, mirin, vatten, socker, ingefära och krossad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  2. Blanda ner redning så att såsen tjocknar något.
  3. Skiva svampen och strimla kål och salladslök. Skär laxen i portionsbitar.
  4. Värm hälften av oljan i en panna och stek laxen på båda sidor tills den har fått ordentligt med färg och är så genomstekt du vill ha den.
  5. Salta.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Klipp dem gärna om de är väldigt långa.
  7. Hetta upp resterande olja i en wokpanna och stek svamp, kål och det vita på salladslöken tills det fått färg. Blanda ner nudlar och teriyakisås.
  8. Lägg på laxen och toppa med sesamfrön, det gröna på salladslöken och chili flakes. 1. Servera med limeklyftor.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Du kan byta ut mirin mot risvinäger alternativt mot vitvinsvinäger, men börja med halva mängden och smaka dig fram. Du kan också behöva öka på mängden socker något.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem