Sweet chilifisk i ugn med pressad potatis
208
Sweet chilifisk i ugn med pressad potatis
recipe
City Gross
35 min

Sweet chilifisk i ugn med pressad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk sweet chili
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 25 g dill
  • 300 g morötter
  • 0.5 st fänkål
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm sambal oelek
  • 70 g maché

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda den med salt och peppar. Blanda samman grädde, sweet chili, vinäger och hackad dill. Häll över fisken och laga i ugn ca 15-20 min.
  4. Skala och strimla morötterna fint. Strimla fänkålen fint, använd gärna en mandolin. Lägg i en skål och rör i vinäger, olja och sambal oelek.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.
Tips från oss
Vispa grädden fluffig innan du häller den över fisken.

Varnings ikonAnslutningsproblem