Teriyakilax med mangosalsa
recipe
City Gross
35 min

Teriyakilax med mangosalsa

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
339,60 kr

Ingredienser

  • 500 g lax

Teriyakisås

  • 1 dl japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm ingefära
  • 280 g couscous

Salsa

  • 1 st mango
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 1 st tomat
  • 1 st lime

Gör så här

  1. -Sätt ugnen på 175 grader.
  2. -Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner. Rör samman teriyakisåsen och häll den över laxen. Laga i ugn ca 20 min.
  3. -Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. -Gör salsan. Skala och tärna mangon. Tärna gurka, skala och hacka löken. Kärna ur och tärna avokadon, tärna även tomaten. Blanda allt i en skål och pressa över lime.
  5. -Servera."
Tips från oss
Sötman i teriyakisåsen styr du genom att minska mängden socker. Vill du ha mildare smak så tillsätt mer vatten.

Varnings ikonAnslutningsproblem