Tomatbakad spättafilé med ris och rucola
recipe
City Gross
35 min

Tomatbakad spättafilé med ris och rucola

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
392,00 kr

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g spättafilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  3. Skölj och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fänkålsfrö, fiskfond och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda i 10 min.
  4. Rulla spättafilén och lägg i en ugnsform. Häll på tomatsåsen, salta och peppra. Sätt i ugn 15 min.
  5. Servera med rucola.

Varnings ikonAnslutningsproblem