Tonfiskbollar med mos och dippsås
143.6
Tonfiskbollar med mos och dippsås
recipe
City Gross
35 min

Tonfiskbollar med mos och dippsås

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 340 g tonfisk
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk maizena
  • 0.5 förp koriander
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • raps/matolja till stekning
  • 3 msk mango chutney
  • 1 st lime, skal och saft
  • 2 msk vatten
  • 300 g morötter
  • 0.5 förp koriander
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk sesamfrö

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Smula sönder tonfisken och krama ur vätskan, lägg i en bunke. Rör i fint riven lök, ägg, ströbröd, maizena, hackad koriander, fint riven vitlök, salt och sambal oelek. Rör till en jämn smet och låt stå ca 5 min.
  3. Blanda mango chutney med lime och vatten.
  4. Rulla bollar av tonfisksmeten och stek i olja.
  5. Skala och riv morötterna grovt, blanda med hackad koriander, strimlad purjolök och rostade sesamfrö.Vispa samman potatis med mjölk, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Vuxentips. Det är gott att ringla sås även över morotssalladen. För lite extra hetta är det bara att röra i lite sambal oelek.

Varnings ikonAnslutningsproblem