Tonfiskbollar med mos & kålsallad
223.6
Tonfiskbollar med mos & kålsallad
recipe
City Gross
35 min

Tonfiskbollar med mos & kålsallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Tonfiskbollar:

  • 240 g tonfisk
  • 15 g kapris
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 msk maizena
  • 15 g dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • raps/matolja till stekning
  • 400 g vitkål
  • 15 g dill
  • 1 msk söt grovkornig senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Blanda avrunnen tonfisk med finhackad kapris, ägg, ströbröd, maizena, hackad dill, salt och peppar. Rulla bollar och stek i olja på medelhög värme i en stekpanna tills bollarna fått fin yta runtom.
  3. Strimla kålen fint, krama den mjuk med händerna. Hacka dillen och vispa samman den med senap, vinäger och olja. Blanda samman med kålen och smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med pressad citron

Varnings ikonAnslutningsproblem