Tonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströssel
recipe
City Gross
35 min

Tonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströssel

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

279,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 240 g tonfisk
  • 75 g färskost
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st citron, skal + saft
  • 10 g färsk dill
  • 1 st ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g morötter
  • 10 g färsk dill
  • 0.5 st citron, saften
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk honung
  • 3 krm salt
  • 1.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 st blomkål

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mosa ihop tonfisk med färskost, skalad och fint hackad rödlök, rivet skal av väl avtvättad citron, hackad dill, ägg, ströbröd, salt och peppar. Blanda noga.
  3. Hacka blomkålen fint, skala och riv morötterna grovt. Blanda i en skål och rör i hackad dill, citronsaft, olja, honung, salt och grovmalen svartpeppar.
  4. Forma små biffar av tonfisken och stek i smör.
  5. Gör mos. Mosa ihop potatis med mjölk, salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos. Tonfiskkakorna är goda även kalla dagen efter i lunchlådan.

Varnings ikonAnslutningsproblem