Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Tonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströsselTonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströsselTonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströsselCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismjölksaltvitpeppartonfiskfärskoströdlökcitron, skal + saftfärsk dilläggströbrödsaltvitpepparsmörblomkålmorötterfärsk dillcitron, saftenraps/matoljahonungsaltgrovmalen svartpepparInstructions:
  1. Skala, tärna och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mosa ihop tonfisk med färskost, skalad och fint hackad rödlök, rivet skal av väl avtvättad citron, hackad dill, ägg, ströbröd, salt och peppar. Blanda noga.
  3. Hacka blomkålen fint, skala och riv morötterna grovt. Blanda i en skål och rör i hackad dill, citronsaft, olja, honung, salt och grovmalen svartpeppar.
  4. Forma små biffar av tonfisken och stek i smör.
  5. Gör mos. Mosa ihop potatis med mjölk, salt och peppar.
  6. Servera.
Tonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströssel
recipe
35 min

Tonfiskkakor med mos & dilligt grönsaksströssel

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 240 g tonfisk
  • 75 g färskost
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st citron, skal + saft
  • 10 g färsk dill
  • 1 st ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 0.5 st blomkål
  • 200 g morötter
  • 10 g färsk dill
  • 0.5 st citron, saften
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk honung
  • 3 krm salt
  • 1.5 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, tärna och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Mosa ihop tonfisk med färskost, skalad och fint hackad rödlök, rivet skal av väl avtvättad citron, hackad dill, ägg, ströbröd, salt och peppar. Blanda noga.
  3. Hacka blomkålen fint, skala och riv morötterna grovt. Blanda i en skål och rör i hackad dill, citronsaft, olja, honung, salt och grovmalen svartpeppar.
  4. Forma små biffar av tonfisken och stek i smör.
  5. Gör mos. Mosa ihop potatis med mjölk, salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos. Tonfiskkakorna är goda även kalla dagen efter i lunchlådan.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem