Tonfisksallad i tatakisåsTonfisksallad i tatakisåsTonfisksallad i tatakisåsCook Time: Yield: 4Ingredients:nudlaräggtonfisksesamoljajapansk sojalime, saftsockervitvinsvinägerröd chilivitkålgurkamorötterknippe salladslökInstructions:
  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar tar du tiden på 6 min. Skölj sen i kallt vatten innan du skalar.
  3. Låt tonfisken rinna av noga. Lägg i en skål och rör i sesamolja, soja, saft från lime, socker, vinäger och fint hackad chili.
  4. Strimla kålen, dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Dela i båtar. Skala och strimla morötterna. Strimla salladslöken.
  5. Låt var och en bygga samman sin sallad. Toppa med en ägghalva.
Tonfisksallad i tatakisås
recipe
City Gross
35 min

Tonfisksallad i tatakisås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g nudlar
  • 2 st ägg
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st lime, saft
  • 2 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st röd chili
  • 400 g vitkål
  • 0.5 st gurka
  • 200 g morötter
  • 0.5 st knippe salladslök

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  2. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar tar du tiden på 6 min. Skölj sen i kallt vatten innan du skalar.
  3. Låt tonfisken rinna av noga. Lägg i en skål och rör i sesamolja, soja, saft från lime, socker, vinäger och fint hackad chili.
  4. Strimla kålen, dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Dela i båtar. Skala och strimla morötterna. Strimla salladslöken.
  5. Låt var och en bygga samman sin sallad. Toppa med en ägghalva.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Smaka av chilin så att du vet hur stark den är.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem