Tonfisksallad med ägg och chilisås
165.2
Tonfisksallad med ägg och chilisås
recipe
City Gross
25 min

Tonfisksallad med ägg och chilisås

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 2 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st äpple
  • 1 st romansallad
  • 240 g tonfisk i vatten
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och lägg potatisen i kallt saltat vatten, lägg även i äggen. Sätt på spisen, vid första bubblan ta tiden på fyra minuter. Ta upp äggen och kallspola. Fortsätt koka potatisen tills den är mjuk. När potatisen är kokt, häll av vattnet och låt svalna utan lock.
  2. Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Salta och peppra. Skär paprikan och gurkan i tärningar. Halvera tomaterna. Riv äpplet. Blanda i såsen.
  3. Skölj romansalladen och lägg upp på ett fat. Fördela ut potatisen och de krämiga grönsakerna. Häll av tonfisken och fördela även ut den.
  4. Avsluta med att halvera äggen och lägg dem på toppen. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem