Torsk i äggsås och morotssallad med dill
232.2
Torsk i äggsås och morotssallad med dill
recipe
City Gross
35 min

Torsk i äggsås och morotssallad med dill

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 30 g dill
  • 3 st ägg
  • 300 g morötter
  • 0.5 st gurka
  • 20 g dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda den med salt och peppar. Vispa samman grädde, mjölk och dill. Häll över fisken och laga i ugn ca 20 min.
  4. Lägg äggen i kallt vatten. När vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj äggen i kallt vatten, skala och hacka dem. Strö över fisken.
  5. Skala och strimla morötterna fint, strimla gurkan. Blanda i en skål tillsammans med hackad dill.
  6. Servera.
Tips från oss
Om du vill kan du pickla morötterna och gurkan. Vispa samman lika delar socker som vinäger. Blanda med morötter och gurka.

Varnings ikonAnslutningsproblem