
Torsk i dillsås med syrlig citrongurksallad
Välj antal portioner:
4 portioner
357,60 kr
Ingredienser
- 250 g ris
- 3 dl mjölk
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 dl crème fraiche
- 1.5 krm vitpeppar
- 10 g färsk dill
- 1 tsk majsstärkelse
- 500 g torskfilé
- 0.5 st gurka
- 0.5 st citron, skal
- 1 tsk citronjuice
- 10 g färsk dill
- 200 g morot
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Vispa samman mjölk och fond/buljong. Vispa i crème fraiche, peppar och hackad dill. Red med maizena utblandat i vatten. Låt småkoka på svag värme 2-3 minuter under omrörning.
- Skär fisken i bitar och lägg försiktigt ner den i såsen. Sjud i ca 10 min.
- Dela gurkan i små tärningar. Lägg i en skål och rör ner citronskal, saft och hackad dill.
- Skala och dela morötterna i stavar.
- Servera.
Har du ingen fiskfond eller fiskbuljongtärning så är det gott med kycklingfond eller kycklingbuljongtärning i såsen.