Torsk i dillsås med syrlig citrongurksallad
recipe
City Gross
35 min

Torsk i dillsås med syrlig citrongurksallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
337,40 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 10 g färsk dill
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st citron, skal
  • 1 tsk citronjuice
  • 10 g färsk dill
  • 200 g morot

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Vispa samman mjölk och fond/buljong. Vispa i crème fraiche, peppar och hackad dill. Red med maizena utblandat i vatten. Låt småkoka på svag värme 2-3 minuter under omrörning.
  3. Skär fisken i bitar och lägg försiktigt ner den i såsen. Sjud i ca 10 min.
  4. Dela gurkan i små tärningar. Lägg i en skål och rör ner citronskal, saft och hackad dill.
  5. Skala och dela morötterna i stavar.
  6. Servera.
Tips från oss
Har du ingen fiskfond eller fiskbuljongtärning så är det gott med kycklingfond eller kycklingbuljongtärning i såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem