Torsk i gräslökssås med pressgurka
recipe
City Gross
35 min

Torsk i gräslökssås med pressgurka

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g potatis

Pressgurka

  • 0.5 st gurka
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 15 g gräslök
  • 0.5 st citron
  • 300 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen mjuk.
  3. Gör pressgurka. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Blanda vatten, vinäger och socker i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i gurka och lägg på ett lock med en tyngd ovanpå. Låt stå i press till serveringen.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Rör samman matlagningsgrädde, hackad gräslök och pressad citron. Häll på såsen och laga i ugn ca 20 min.
  5. Skala och riv morötterna grovt.
  6. Servera med pressgurka och morötter.
Tips från oss
Gräslök passar fint till både fisk och ägg. Har du två ägg över i kylskåpet är det supergott att koka och hacka ett ägg över den färdiga fisken.

Varnings ikonAnslutningsproblem