
Torsk i sås med äggströssel och smörslungade morötter
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 300 g morötter
- 25 g smör
- 2 tsk dragon torkad
- salt
- 500 g torsk
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1.5 msk fiskfond
- 2 krm vitpeppar
- 2 st ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och koka potatisen mjuk.
- Skala och slanta morötterna, koka tills de börjar mjukna. Häll då av vattnet och rör i smör, dragon och lite salt.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Rör samman matlagningsgrädde, fiskfond och peppar, häll över fisken och laga i ugn ca 15 min.
- Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet kokar ta tiden på 7 min. Skölj äggen i kallt vatten. Skala och hacka dem. Strö över fisken.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du smaksätta såsen mer? Rör i en klick kaviar eller varför inte gräslök, dijon eller pepparrot.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna