Torsk med kall dillsås
recipe
City Gross
35 min

Torsk med kall dillsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

267,60 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 msk bostongurka
  • 0.5 msk citron, saften
  • 1 nypa socker
  • 3 msk majonnäs
  • salt
  • 30 g färsk dill
  • 500 g torsk
  • smör till stekning
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 125 g körsbärstomat
  • 0.5 st gurka
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Tvätta/skala och koka potatisen mjuk.
  2. Gör såsen genom att röra samman yoghurt, majonnäs, bostongurka och hackad dill. Smaka av med citronsaft, socker och salt.
  3. Dela och krydda fisken med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med smör.
  4. Skala och dela morötterna i stavar. Skär även gurkan i stavar.
  5. Servera med delade tomater.

Varnings ikonAnslutningsproblem