Torsk med kall dillsås
recipe
City Gross
35 min

Torsk med kall dillsås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
366,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 4 msk bostongurka
  • 30 g färsk dill
  • 0.5 msk citron, saften
  • 1 nypa socker
  • salt
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning
  • 200 g morötter
  • 0.5 st gurka
  • 125 g körsbärstomat

Gör så här

  1. Tvätta/skala och koka potatisen mjuk.
  2. Gör såsen genom att röra samman yoghurt, majonnäs, bostongurka och hackad dill. Smaka av med citronsaft, socker och salt.
  3. Dela och krydda fisken med salt och peppar. Stek den i en stekpanna med smör.
  4. Skala och dela morötterna i stavar. Skär även gurkan i stavar.
  5. Servera med delade tomater.

Varnings ikonAnslutningsproblem