
Torsk med krispig chorizo och rostad potatis
7-12
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 förp chorizosalami
- 2 st minibaguetter
- 1 msk torkad persilja
- 1 st citron, rivet skal
- 2 klyftor vitlök
- 500 g torsk
- salt
- 1 tsk olivolja
- 1 förp haricots verts
Rostad Potatis
- 800 g potatis
- 1 msk olivolja
- 2 tsk torkad persilja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Tärna potatisen och lägg i en långpanna tillsammans med olja, persilja, salt och peppar. Blanda runt och sätt in i ugnen ca 20 minuter tills de blir gyllenbruna.
- Lägg chorizosalami, baguetter, persilja, rivet citronskal och 1 pressad vitlöksklyfta i en mixer och mixa till en grov massa.
- Salta fisken och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med chorizoströbrödet, tryck försiktigt ner så att det fastnar i fisken. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
- Skiva den andra vitlöksklyftan. Hetta upp olja i en panna och stek vitlöken tillsammans med haricots verts några minuter.
- Servera fisken med potatis och haricots verts.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du ha en sås till passar det utmärkt med en kall syrlig yoghurtsås. Lägg citronen i plastfolie i kylen och spara den till recept D och E där saften ska användas.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna