
Torsk med potatis- och broccolimos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st broccoli
- 1 tsk flytande margarin
- 1 dl mjölk 0,5%
- salt
- svartpeppar
- 500 g torsk
- 1 msk flytande margarin
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg i en buljongtärning i potatisvattnet. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i (ju mindre bitar desto snabbare koktid).
- Skär broccolin i mindre bitar och låt den koka med potatisen mot slutet. Häll av kokvattnet, men spara 1-2 dl.
- Mosa potatis och broccoli med potatisstöt. Tillsätt margarin, mjölk och lite av kokvattnet och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
- Dela torsken i portionsbitar och stek i margarin. Salta och peppra.
- Servera fisken med mos. SmartPoints/portion: Grön plan:7 Blå plan:7 Lila plan:2
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det funkar fint att servera broccolin bredvid om någon i familjen föredrar vanligt potatismos. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna