Torsk med potatissallad
Torsk med potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Torsk med potatissallad

Ingredienser

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 st rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 15 g dill
  • 2 tsk dijon
  • 300 g morötter
  • 500 g torsk
  • 15 g dill
  • smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen i bitar, koka den mjuk. Dela broccolin i buketter, låt den koka med potatisen den sista minuten.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form, klipp över dill, klicka på smör, salta och peppra. Laga i ugn ca 15-20 min.
  4. Skala och strimla löken, blanda med olja, vinäger, hackad dill, dijon, skalade och fint strimlade morötter i en stor skål. Använd en potatisskalare. När potatisen och broccolin är mjuka och avhällda häll den i skålen.
  5. Servera med rucola.
Tips från oss
Om du vill kan du rosta potatisen istället då får du en rostad potatissallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem