Torsk med potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Torsk med potatissallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

289,60 kr

Ingredienser

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 st rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 15 g dill
  • 2 tsk dijon
  • 300 g morötter
  • 500 g torsk
  • 15 g dill
  • smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen i bitar, koka den mjuk. Dela broccolin i buketter, låt den koka med potatisen den sista minuten.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form, klipp över dill, klicka på smör, salta och peppra. Laga i ugn ca 15-20 min.
  4. Skala och strimla löken, blanda med olja, vinäger, hackad dill, dijon, skalade och fint strimlade morötter i en stor skål. Använd en potatisskalare. När potatisen och broccolin är mjuka och avhällda häll den i skålen.
  5. Servera med rucola.
Tips från oss
Har du provat att grilla kyckling ute på grillen? Det är enkelt och sköter sig själv. Grilla den först på direkt värme och sen indirekt. Du behöver en klotgrill och se till att inte lyfta på locket allt för ofta så att den fina värmen smiter ut. Räkna med att det tar ca 1 timme per kilo.

Varnings ikonAnslutningsproblem