Torsk med soja och ingefärssmör och pressad potatis
recipe
City Gross
25 min

Torsk med soja och ingefärssmör och pressad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

366,60 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 25 g färsk ingefära
  • 80 g smör
  • 4 msk japansk soja
  • 0.5 st gurka
  • 125 g körsbärstomater
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatis. Pressa vid servering.
  3. Dela torsken i portionsbitar. Lägg i en ugnsform, salta och peppra. Sätt i ugn ca 15-20 min.
  4. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och ingefära. Smält smör i en kastrull och tillsätt vitlök, schalottenlök, ingefära och soja. Koka upp.
  5. Hyvla gurkan och dela tomaterna. Ringla på olivolja.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem