Torsk med soja och ingefärssmör och pressad potatis
248.6
Torsk med soja och ingefärssmör och pressad potatis
recipe
City Gross
25 min

Torsk med soja och ingefärssmör och pressad potatis

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 25 g färsk ingefära
  • 80 g smör
  • 4 msk japansk soja
  • 0.5 st gurka
  • 125 g körsbärstomater
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatis. Pressa vid servering.
  3. Dela torsken i portionsbitar. Lägg i en ugnsform, salta och peppra. Sätt i ugn ca 15-20 min.
  4. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och ingefära. Smält smör i en kastrull och tillsätt vitlök, schalottenlök, ingefära och soja. Koka upp.
  5. Hyvla gurkan och dela tomaterna. Ringla på olivolja.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem