Torsk under krispigt örttäcke
Torsk under krispigt örttäcke
recipe
City Gross
35 min

Torsk under krispigt örttäcke

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g torsk
  • 1 dl ströbröd
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g persilja
  • 0.33 st purjolök
  • 4 msk mjukt smör
  • 1 st citron, skalet
  • 250 g broccoli
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Blanda samman ströbröd, skalad och pressad vitlök, hackad persilja, hackad purjolök, smör och fint rivet citronskal. Lägg på fisken och laga i ugn ca 15-20 min.
  4. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv broccolin grovt, blanda med olja och vinäger.
  6. Servera.
Tips från oss
Vill du förvälla broccolin är det lättast att låta den koka med de sista 2 minutrarna i potatisgrytan. Det är gott att blanda råriven broccoli med moset.

Varnings ikonAnslutningsproblem