
Torsk under såsigt tomat- & morotstäcke
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 st broccoli
- 200 g morot
- 3 krm fänkålsfrön
- 3 krm curry
- 1 msk smör
- 390 g krossad tomat
- 0.5 dl vispgrädde
- 3 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 500 g torskfilé
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och koka potatisen mjuk.
- Dela broccolin i buketter, spara stammen, den ska du strimla fint och servera till den färdiga maten. När potatisen i princip är klar lägg i broccolibuketter och förväll i ca 1 min.
- Skala och riv morötterna grovt. Stek morötter med mortlade fänkålsfrön och curry i smör. Rör i krossad tomat och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Häll på såsen och laga i ugn ca 10 min.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Smaka av din tomatsås och rör i lite extra krossad fänkål om du uppskattar den smaken. Om du vill kan du mixa såsen slät innan du häller den över fisken.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna