
Ugnsbakad basilikalax med rostade rotsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 300 g palsternacka
- 300 g potatis
- 250 g morötter
- rapsolja
- salt
- 500 g lax
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 25 g basilika
- 2 msk smör
- 0.5 st knippe salladslök
- 1 st paprika
- 70 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta palsternacka, potatis och morötter. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter halva tiden sätter du in laxen.
- Lägg laxen i en ugnsfast form. Krydda den med salt och peppar. Rör samman hackad basilika med mjukt smör, bred på laxen. Laga i ugn ca 15-20 min.
- Servera med hackad salladslök, skivad paprika och rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
En god vinägrett att hälla på laxen och grönsakerna får du genom att vispa samman 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 tsk dijonsenap, lite honung, salt och peppar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna