
Ugnsbakad citruslax med pastasallad
Ingredienser
- 340 g pasta
- 500 g laxfilé
- 1 st citron, skalet
- 1 msk raps/matolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 st citron, saften
- 2.5 dl matyoghurt
- några droppar honung
- 2 st avokado
- 1 st röd lök
- 340 g majs
- 35 g spenat
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg laxen i en ugnsfast form. Tvätta citronen noga i varmt vatten och riv sen av skalet. Blanda med olja, salt och peppar. Bred blandningen på laxen och laga i ugn ca 15 min.
- Rör ihop såsen. Blanda yoghurt, honung och pressad citron i en skål.
- Kärna ur och dela avokadon i små bitar. Skala och hacka löken fint. Häll av spadet från majsen. Blanda allt i en skål tillsammans med spenat. Blanda pastan med salladen.
- Servera.
Du kan lägga alla grönsaker i olika skålar så kan familjemedlemmarna välja sina egna favoriter.
Du fixar bordsvattnet! Kanske blir det lite citron över som du kan ha i, gott och nyttigt!