Ugnsbakad fisk i ajvarsås
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad fisk i ajvarsås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

304,20 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • smör till formen
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 175 g ajvar
  • 15 g persilja
  • 300 g morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • 15 g persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg fisken i formen och krydda med salt. Vispa samman grädde och ajvar, häll på fisken. Laga i ugn ca 15 min. Klipp sen över persilja.
  4. Skala och strimla morötterna fint, gärna med en potatisskalare. Blanda med strimlad purjolök, och olja. Krydda med salt och peppar och ringla över balsamvinäger. Klipp över persilja.
  5. Servera.
Tips från oss
Har du en krämig balsamico i skafferiet så använd gärna den.

Varnings ikonAnslutningsproblem