Ugnsbakad fisk med gremolata & stomp
212.2
Ugnsbakad fisk med gremolata & stomp
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad fisk med gremolata & stomp

Ingredienser

  • 1 st citron, skal
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 25 g hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 200 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st citron, saften
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör gremolata. Tvätta citronen och riv det yttersta på skalet. Finhacka vitlöken. Blanda ihop citronskal med vitlök och klippt persilja. Tillsätt olivoljan och smaka av.
  3. Skala och koka potatis, palsternacka och morötter. Koka allt mjukt.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra, häll på olivolja och klicka på smör. Laga i ugn ca 20 min.
  5. Mosa/vispa samman rotsakerna med mjölk. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Strössla gremolata över fisken.
  7. Servera med stomp och rucola.
Tips från oss
Blev det lite citron över? Lägg det i vattenkaraffen.

Varnings ikonAnslutningsproblem