Ugnsbakad fisk med ljummen brysselkålssallad
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad fisk med ljummen brysselkålssallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g torsk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk chilisås
  • 2 st rödlök
  • 25 g smör till stekning
  • 250 g brysselkål
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Krydda den med salt och peppar. Vispa samman grädde med chilisås, häll över fisken och laga i ugn ca 20 min.
  4. Skala och dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme i 5–10 min. Löken ska bli gyllene. Lägg upp i en tallrik.
  5. Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.
  6. Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill. Lägg tillbaka löken, rör i vinäger och socker. Stek i en liten sund till. Salta och peppra.
  7. Servera.
Tips från oss

Mos är gott till denna rätt, så om du är sugen på det så gör ett fluffigt fint mos.

Varnings ikonAnslutningsproblem