Ugnsbakad fisk under krämigt pestotäcke
recipe
City Gross
25 min

Ugnsbakad fisk under krämigt pestotäcke

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
356,80 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl pesto
  • 1 tsk dragon (torkad)
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 500 g torskfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 st röd lök
  • 200 g morot
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Vispa samman grädde, mjölk, pesto, dragon och smulad buljong/fond i en skål.
  4. Lägg fisken i en ugnsfast form, krydda den med peppar och salt. Häll över pestosås och laga i ugn ca 15 min.
  5. Strimla löken fint, lägg i en skål. Skala och dela morötterna i stavar. Häll upp salladen i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss
Smaka gärna såsen innan du häller den över fisken. Kanske vill du ha mer pestosmak. Annars är det lätt att servera en klicka extra pesto till den som vill ha det.

Varnings ikonAnslutningsproblem