Ugnsbakad kolja i saffransås
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad kolja i saffransås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
417,40 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 250 g körsbärstomat
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 g saffran
  • smör till formen
  • 500 g kolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g morötter
  • 1 st snackpaprika
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Häll av spadet från tomaterna, använd en sil. Rör ihop tomat, grädde, crème fraiche och saffran.
  4. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i fisken och krydda den med salt och peppar. Häll på såsen och laga i ugn ca 15 min.
  5. Skala och riv morötterna grovt. Strimla paprikan. Blanda allt i en skål.
  6. Servera med pressad citron.

Varnings ikonAnslutningsproblem