Ugnsbakad kolja med apelsinkokta morötter
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad kolja med apelsinkokta morötter

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

243,40 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g koljafilé
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st apelsin
  • 300 g morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Portionera fisken i en ugnsform smord med olivolja, salta och peppra.
  4. Snitta purjolöken fint, och pressa apelsinjuicen. Slanta morötterna och lägg i en kastrull, tillsätt apelsinjuice, vinäger och vatten. Koka upp och låt småkoka under lock i cirka 5-6 min tills morötterna blivit spänstiga.
  5. Sätt in fisken i ugnen och baka av i 12-15 min, ta av locket på morötterna och tillsätt smöret samt strimlad purjolök. Koka in vätskan till en simmig sås, smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera fisken direkt med de ”glacerade” morötterna och kokt potatis.

Varnings ikonAnslutningsproblem