Ugnsbakad kolja med blomkålsmos & morotspinnar
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad kolja med blomkålsmos & morotspinnar

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st blomkål
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 500 g kolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk fiskfond
  • 0.5 st gurka
  • 200 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Ta bort blasten från blomkålen och skär kålen i bitar som får koka med potatisen.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra, häll på grädde och fond/buljongtärning och ställ in i ugnen i ca 15 min.
  4. Skär morötterna och gurkan i stavar, lägg upp dem på ett fat
  5. När potatisen och blomkålen kokt klart så vispa den tillsammans med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Använder ni färskpotatis rekommenderar vi att göra stomp istället för mos genom att stöta potatisen och blomkålen lätt och ringla över olivolja, salt och peppar istället för att vispa potatisen med mjölk och smör.

Varnings ikonAnslutningsproblem