
Ugnsbakad lax med citronaioli & grönt mos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1.5 dl mjölk
- 15 g dill
- salt
- vitpeppar
- 500 g lax
- 1 msk olivolja
- 15 g dill
- 1 msk farinsocker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk citronpeppar
- 1 dl majonnäs
- 0.5 st citron, saften
- vitlöksklyfta
- salt
- 250 g broccoli
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda olja, hackad dill och farinsocker i en bunke och bred på laxen, låt stå i 15 min. Salta och strö på citronpeppar. Laga i ugn ca 20 min.
- Vispa samman majonnäs, citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt.
- Koka upp vatten till broccolin. Dela den i buketter och koka den snabbt.
- Vispa/mosa samman potatisen med mjölk, smaksätt med fint hackad dill, salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen citronpeppar i kryddhyllan kan du använda 2 krm grovmalen svartpeppar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna