Ugnsbakad lax med gurksås & tomatsalsa
204.2
Ugnsbakad lax med gurksås & tomatsalsa
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad lax med gurksås & tomatsalsa

Ingredienser

  • 500 g lax
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 st citron, skalet
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kg potatis
  • 0.5 st gurka
  • 2 dl crème fraiche
  • en liten bit vitlök
  • 1 krm salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st purjolök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Finriv skalet från en vältvättad citron. Blanda citronskal, dill och olivolja i en skål. Salta och peppra. Häll blandningen över laxen och laga i ugn ca 15-20 min.
  3. Tvätta och koka potatisen.
  4. Gör såsen. Tärna gurkan. Lägg i en skål och blanda med crème fraiche, en liten bit skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt.
  5. Tärna tomater och hacka purjolöken. Blanda i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss
Vitlöken ger mycket smak till såsen så en liten bit räcker gott och väl.

Varnings ikonAnslutningsproblem