Ugnsbakad lax med mango- och dillsåsUgnsbakad lax med mango- och dillsåsUgnsbakad lax med mango- och dillsåsCook Time: Yield: 4Ingredients:fraiche 5%vattenfiskfondvitlökmango chutneysambal oelekmalen ingefärapurjolökvitkålsaltlaxbönpasta,100% bönorfärsk dillInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda fraiche med vatten, fond, riven vitlök, mango chutney, sambal och ingefära.
  3. Strimla purjolöken och vitkålen och salta laxen. Lägg över i en ugnsfast form och häll över såsen. Sätt in i ugnen tills laxen är som du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela laxen i bitar och blanda ner avrunnen pasta och hackad dill.
Ugnsbakad lax med mango- och dillsås
recipe
WW ViktVäktarna
25 min

Ugnsbakad lax med mango- och dillsås

3-13

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 dl fraiche 5%
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk fiskfond
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 st purjolök
  • 200 g vitkål
  • salt
  • 500 g lax
  • 250 g bönpasta,100% bönor
  • 1 förp färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda fraiche med vatten, fond, riven vitlök, mango chutney, sambal och ingefära.
  3. Strimla purjolöken och vitkålen och salta laxen. Lägg över i en ugnsfast form och häll över såsen. Sätt in i ugnen tills laxen är som du vill ha den, ca 15-20 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela laxen i bitar och blanda ner avrunnen pasta och hackad dill.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det funkar så klart bra att välja den pastasort du gillar bäst.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem