Ugnsbakad lax med myntasallad
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad lax med myntasallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

343,40 kr

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 500 g lax
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamfrö

Dressing

  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk socker
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 st lime
  • 1 tsk rödlök
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 200 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg fisken i en smord form. Häll japansk soja över laxen och strö på sesamfrö. Laga fisken i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda ihop sambal oelek, socker, japansk soja vitvinsvinäger och limesaft.
  4. Strimla rödlöken fint. Finhacka mynta. Blanda med fint strimlad morot och vitkål. Häll på dressingen och sesamfrö.
Tips från oss
De sesamfrö som ska vara till salladen är goda att rosta i en torr stekpanna. Det ger extra god smak till salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem