
Ugnsbakad lax med variant på remoulade
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g lax
- 1 tsk honung
- salt
- citronpeppar
- 500 g morötter
Sås
- 2 dl fraiche 5%
- 2 msk lättmajonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk finhackad ättiksgurka
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis.
- Skär bort skinnet på laxen och lägg den i en ugnsfast form och ringla honung över. Salta och strö över rikligt med citronpeppar. Stek i ugn i ca 15-20 minuter.
- Blanda fraiche, majonnäs, dijonsenap och ättiksgurka, smaka av med salt.
- Servera laxen med kokt potatis, sås och rårivna morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:8 Lila plan:3
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det är även gott att blanda i kapris i såsen om du gillar det. Vill du piffa till rätten, toppa med lite dill. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna