
Ugnsbakad lax med variant på remoulade
3-14
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g lax
- 1 tsk honung
- salt
- citronpeppar
- 400 g morötter
Sås
- 2 dl fraiche 5%
- 2 msk lättmajonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 10 skivor ättiksgurka
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis.
- Skär bort skinnet på laxen och lägg den i en ugnsfast form och ringla honung över. Salta och strö över rikligt med citronpeppar. Stek i ugn i ca 15-20 minuter.
- Blanda fraiche, majonnäs, dijonsenap och finhackad ättiksgurka, smaka av med salt.
- Servera laxen med kokt potatis, sås och rårivna morötter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det är även gott att blanda i kapris i såsen om du gillar det. Vill du piffa till rätten, toppa med lite dill. Koka gärna extra potatis till recept C så går den rätten betydligt fortare att laga.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna