Ugnsbakad lax med variant på remouladeUgnsbakad lax med variant på remouladeUgnsbakad lax med variant på remouladeCook Time: Yield: 4Ingredients:potatislaxhonungsaltcitronpepparmorötterfraiche 5%lättmajonnäsdijonsenapättiksgurkasaltInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis.
  2. Skär bort skinnet på laxen och lägg den i en ugnsfast form och ringla honung över. Salta och strö över rikligt med citronpeppar. Stek i ugn i ca 15-20 minuter.
  3. Blanda fraiche, majonnäs, dijonsenap och finhackad ättiksgurka, smaka av med salt.
  4. Servera laxen med kokt potatis, sås och rårivna morötter.
Ugnsbakad lax med variant på remoulade
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Ugnsbakad lax med variant på remoulade

3-14

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g lax
  • 1 tsk honung
  • salt
  • citronpeppar
  • 400 g morötter

Sås

  • 2 dl fraiche 5%
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • 10 skivor ättiksgurka
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatis.
  2. Skär bort skinnet på laxen och lägg den i en ugnsfast form och ringla honung över. Salta och strö över rikligt med citronpeppar. Stek i ugn i ca 15-20 minuter.
  3. Blanda fraiche, majonnäs, dijonsenap och finhackad ättiksgurka, smaka av med salt.
  4. Servera laxen med kokt potatis, sås och rårivna morötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är även gott att blanda i kapris i såsen om du gillar det. Vill du piffa till rätten, toppa med lite dill. Koka gärna extra potatis till recept C så går den rätten betydligt fortare att laga.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem