Ugnsbakad röding
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad röding

Välj antal portioner:

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g röding
  • 1 msk olivolja
  • havssalt

Till Servering

  • 1 dl dillmajonnäs
  • 3 msk forellrom
  • 1 st knippe krasse eller oxalisblomma

Gör så här

  1. Sätt ugnen till 125 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form och gnid in rödingen med olivolja och lite salt.
  3. Ugnsbaka fisken i 20-25 minuter tills den känns fast och fenorna lossnar när du drar i dem. Eller till innertemperatur på 46-48 grader.
  4. Ta ut fisken och låt svalna 1-2 minuter, dra försiktigt av skinnet och lossa köttet från benen.
  5. Fördela fisken på små skedar och garnera med dillmajonnäs, rom och örter.
  6. Servera som tilltugg.

Varnings ikonAnslutningsproblem