Ugnsbakad torsk med rissalladUgnsbakad torsk med rissalladUgnsbakad torsk med rissalladCook Time: Yield: 4Ingredients:ristorskbroccoliolivoljasesamfrönsaltsvartpepparmoröttersockerärtorkorianderjordnöttersweet chilisåsjapansk sojaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Dela broccolin i buketter, spara stammen till salladen, och lägg den runt om fisken. Krydda med olja, sesamfrö, salt och peppar. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Skala och strimla morötterna fint, använd gärna en potatisskalare. Strimla sockerärtor och hacka koriander. Hacka jordnötter. Blanda med det kokta riset.
  5. Servera med sweet chili blandat med soja.
Ugnsbakad torsk med rissallad
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad torsk med rissallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g torsk
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g morötter
  • 75 g sockerärtor
  • 20 g koriander
  • 75 g jordnötter
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg fisken i en ugnsfast form. Dela broccolin i buketter, spara stammen till salladen, och lägg den runt om fisken. Krydda med olja, sesamfrö, salt och peppar. Laga i ugn ca 20 min.
  4. Skala och strimla morötterna fint, använd gärna en potatisskalare. Strimla sockerärtor och hacka koriander. Hacka jordnötter. Blanda med det kokta riset.
  5. Servera med sweet chili blandat med soja.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Sugen på att grilla? Lägg fisken och broccolin i foliepaket.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem