Ugnsbakad torsk ("Tom kha gai")
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad torsk ("Tom kha gai")

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

391,00 kr

Ingredienser

  • smör
  • 500 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 st broccoli
  • 0.5 st rödlök
  • olivolja
  • 500 ml thai soppa
  • 4 dl jasminris
  • 0.5 st citron
  • 1 st isbergssallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en ugnsfast form och lägg fisken i formen. Salta och peppra.
  2. Skär av buketterna på broccolin och spara stjälken till salladen. Klyfta löken. Svetta på (dvs stek en kort stund i stekpanna med lite olivolja) broccoli och lök.
  3. Häll soppan över broccolin och koka upp. Häll över fisken, och tillaga i ugnen i ca 20 min.
  4. Under tiden, koka riset enligt anvisningarna på paketet. Pressa citronsaft över innan serveringen.
  5. Skölj salladen och riv broccolistammen, ät tillsammans med fisken.

Varnings ikonAnslutningsproblem