Ugnsbakad/grillad fisk med pepparrot, kokt potatis, morotspaket & pepparrotskräm
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad/grillad fisk med pepparrot, kokt potatis, morotspaket & pepparrotskräm

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
385,20 kr

Ingredienser

  • 1 st aluminiumfolie
  • 800 g potatis
  • 250 g morötter
  • 2 msk smör
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk raps/matolja
  • 500 g koljafilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 tsk pepparrot

Sås

  • 1 dl crème fraiche
  • pepparrot
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta av potatisen och koka den i lätt saltat vatten.
  3. Skala/tvätta av och strimla morötterna. Lägg dem på ett ark folie och klicka på smör. Salta och peppra.
  4. Ta ett rejält ark aluminiumfolie och smörj det med olja. Dela fisken i 4 bitar. Skiva löken och vitlöken. Lägg fisken på folien och lägg löken ovanpå. Krydda med salt och peppar klicka på smör och strö över pepparrot.
  5. Lägg fisk- och morotspaketen på grillgallret och låt fisken baka ca 15 minuter. I ugn ca 20 min
  6. Gör såsen genom att röra ihop crème fraiche, pepparrot och salt.
  7. Servera
Tips från oss

Hur mycket pepparrot du vill att din sås ska smaka bestämmer du lätt genom mängden pepparrot.

Varnings ikonAnslutningsproblem