Västerbottengratinerade spättafiléer med morötter och dill
recipe
City Gross
35 min

Västerbottengratinerade spättafiléer med morötter och dill

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
527,80 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g spättafilé
  • smör till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g västerbottenost, riven

Hemmadressing

  • 2.5 tsk sesamfrö
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1.5 msk rapsolja
  • 200 g morötter
  • 2 msk hemmadressing
  • 30 g färsk dill
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Salta och peppra fisken, rulla den och lägg i en smörad form. Häll över grädden och osten. Sätt in i ugnen i 20 min.
  4. Blanda alla ingredienser till-hemmadressing.
  5. Skala och riv morötter, dressa den med hemmadressingen. Lägg i en djup tallrik och lägg dillkvistarna över.
  6. Servera med klyftad citron.

Varnings ikonAnslutningsproblem