Västerbottenpaj, körsbärstomatsallad med sockerärtor, kräftor & dill
recipe
City Gross
35 min

Västerbottenpaj, körsbärstomatsallad med sockerärtor, kräftor & dill

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

261,60 kr

Ingredienser

  • 230 g pajdeg
  • 150 g riven västerbottenost
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 125 g körsbärstomater
  • 150 g sugarsnaps
  • 30 g färsk dill
  • 170 g kräftstjärtar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg pajskalet i en pajform. Vispa samman ost, ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min tills pajen är gyllene och kanterna frasiga.
  3. Halvera tomaterna, dela sugersnaps på längden och hacka dillen. Låt kräftorna rinna av i ett durkslag.
  4. Servera pajen med salladen, dekorera gärna med ett par skedar av salladen mitt på pajen.
Tips från oss

Tänk på att inte lägga salladen på pajen förrän strax innan servering. Pajen är lika god kall som varm.

Varnings ikonAnslutningsproblem