
Västerbottensost gratinerade spättafiléer med morötter och dill
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- salt
- salt
- svartpeppar
- 500 g spättafilé
- smör till formen
- 2 dl vispgrädde
- 75 g Västerbottensost, riven
Hemmadressing
- 2.5 tsk sesamfrö
- 1.5 msk japansk soja
- 1.5 msk vitvinsvinäger
- 1.5 msk flytande honung
- 1.5 msk rapsolja
- 200 g morötter
- 2 msk hemmadressing
- 30 g färsk dill
- 0.5 st citron
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Salta och peppra fisken, rulla den och lägg i en smörad form. Häll över grädden och osten. Sätt in i ugnen i 20 min.
- Blanda alla ingredienser till-hemmadressing.
- Skala och riv morötter, dressa den med hemmadressingen. Lägg i en djup tallrik och lägg dillkvistarna över.
- Servera med klyftad citron.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna