Vardags ”Jambalaya”med torskfilé
recipe
City Gross
25 min

Vardags ”Jambalaya”med torskfilé

4 portioner
295,80 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 390 g chorizo
  • olivolja
  • 5 dl ris
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 250 g torskfilé
  • 125 g kräftstjärtar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna och skär korven i mindre bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en kastrull. Bryn lök och vitlök tillsammans med korven ett par minuter.
  3. Tillsätt ris, tomater, kryddor och salt.
  4. Låt alltsammans fräsa ett par minuter, häll på buljong och tillsätt tärnad torskfilé.
  5. Sätt på lock och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det hela sjuda i cirka 10-15 minuter, tills vätskan absorberats av riset och fisken känns klar.
  6. Avsluta med att strö över kräftstjärtar innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem