Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan
recipe
City Gross
25 min

Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

195,60 kr

Ingredienser

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 4 msk färskost
  • 50 g babyspenat
  • 4 st ägg
  • 150 g kallrökt skivad lax
  • 2 msk färsk gräslök
  • 1 dl lagrad hårdost
  • salt, gärna ur kvarn
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Bred färskost på brödskivorna. Tryck till två av bröden i mitten det gör inget om det blir ett hål. Lägg lite spenat i urgröpningen och kläck ett ägg över. Hålet hindrar ägget från att rinna ut över hela mackan.
  2. Lägg på laxen och resterande spenaten . Strö över gräslöken och osten. Salta och peppra och lägg ihop med resten av brödskivorna till två dubbla bröd.
  3. Grilla i smörgåsgrill i 4-5 minuter. Servera direkt.
Tips från oss
”Stugkäk”! Gött att riva på lite färsk pepparrot på denna mackan.

Varnings ikonAnslutningsproblem