Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan
196.2
Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan
recipe
City Gross
25 min

Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan

Ingredienser

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 4 msk färskost
  • 50 g babyspenat
  • 4 st ägg
  • 150 g kallrökt skivad lax
  • 2 msk färsk gräslök
  • 1 dl lagrad hårdost
  • salt, gärna ur kvarn
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Bred färskost på brödskivorna. Tryck till två av bröden i mitten det gör inget om det blir ett hål. Lägg lite spenat i urgröpningen och kläck ett ägg över. Hålet hindrar ägget från att rinna ut över hela mackan.
  2. Lägg på laxen och resterande spenaten . Strö över gräslöken och osten. Salta och peppra och lägg ihop med resten av brödskivorna till två dubbla bröd.
  3. Grilla i smörgåsgrill i 4-5 minuter. Servera direkt.
Tips från oss
”Stugkäk”! Gött att riva på lite färsk pepparrot på denna mackan.

Varnings ikonAnslutningsproblem