
Varm macka på rökt lax, krämigt ägg och parmensan
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 8 skivor surdegsbröd
- 4 msk färskost
- 50 g babyspenat
- 4 st ägg
- 150 g kallrökt skivad lax
- 2 msk färsk gräslök
- 1 dl lagrad hårdost
- salt, gärna ur kvarn
- svartpeppar från kvarn
Gör så här
- Bred färskost på brödskivorna. Tryck till två av bröden i mitten det gör inget om det blir ett hål. Lägg lite spenat i urgröpningen och kläck ett ägg över. Hålet hindrar ägget från att rinna ut över hela mackan.
- Lägg på laxen och resterande spenaten . Strö över gräslöken och osten. Salta och peppra och lägg ihop med resten av brödskivorna till två dubbla bröd.
- Grilla i smörgåsgrill i 4-5 minuter. Servera direkt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
”Stugkäk”! Gött att riva på lite färsk pepparrot på denna mackan.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna