Vit fisk med äggsås och gurksallad
recipe
City Gross
35 min

Vit fisk med äggsås och gurksallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

251,00 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 st ägg
  • 500 g kolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st färsk gräslök
  • 1 st gurka
  • 1 krm salt
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tillsammans med äggen. Ta upp äggen efter 6 min. Skala och hacka äggen. Fortsätt koka potatisen tills den är klar.
  3. Portionera upp fisken, salta och peppra. Ringla över olivolja. Baka i ugnen i 25 min.
  4. Smält smöret i en kastrull, pudra i mjölet och låt det klumpa sig. Häll i mjölken och vispa ut klumparna. Koka upp, salta och peppra. Finhacka gräslöken, lägg i ägg och gräslök.
  5. Skala och slanta ner gurkan, salta och pressa över citronen.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem