Vitlöksfisk med franska smaker & kokt potatis
177.6
Vitlöksfisk med franska smaker & kokt potatis
recipe
City Gross
35 min

Vitlöksfisk med franska smaker & kokt potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 30 g persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 1 msk raps/matolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g torsk
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk smör
  • 0.5 st purjolök
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen.
  3. Hacka persiljan, skala vitlöken. Blanda samman persilja, pressad vitlök, smör, olja, salt och ströbröd på ett fat.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över matlagningsvin. Smula på persiljeröran på fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
  5. Finhacka purjolöken och blanda med spenat i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss
Använd en så liten ugnsform som möjligt, men fisken ska inte ligga omlott.

Varnings ikonAnslutningsproblem