Halstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuré
recipe
City Gross
35 min

Halstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuré

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

185,80 kr

Ingredienser

Saltrostade Mandlar

  • 1 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 100 g mandel
  • 1 st fänkål
  • vatten
  • is
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.25 påse rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten och salt, dra av från plattan och rör i mandel. Låt dra i 1 min, häll sen av vattnet och lägg mandlarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 8-10 min. Låt svalna.
  3. Strimla fänkålen fint, använd gärna mandolin. Lägg i en skål med vatten och is.
  4. Skala och koka jordärtskockorna mjuka. Låt dem ånga av ordentligt, mosa samman med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek pilgrimsmusslor i smör. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg jordärtskockspuré på tallrikar. Toppa med fänkål, mandel, pilgrimsmusslor och rucola.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem