Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Halstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuréHalstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuréHalstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuréCook Time: Yield: 4Ingredients:vattensaltmandelfänkålvattenisjordärtskockasmörmjölksaltvitpepparpilgrimsmusslorsmör till stekningsaltvitpepparrucolaInstructions:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp vatten och salt, dra av från plattan och rör i mandel. Låt dra i 1 min, häll sen av vattnet och lägg mandlarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 8-10 min. Låt svalna.
3. Strimla fänkålen fint, använd gärna mandolin. Lägg i en skål med vatten och is.
4. Skala och koka jordärtskockorna mjuka. Låt dem ånga av ordentligt, mosa samman med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
5. Stek pilgrimsmusslor i smör. Krydda med salt och peppar.
6. Lägg jordärtskockspuré på tallrikar. Toppa med fänkål, mandel, pilgrimsmusslor och rucola.
7. Servera.

Halstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuré
recipe
35 min

Halstrad pilgrimsmussla, saltrostad mandel, isad fänkål & jordärtskockspuré

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Saltrostade Mandlar

  • 1 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 100 g mandel
  • 1 st fänkål
  • vatten
  • is
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.25 påse rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten och salt, dra av från plattan och rör i mandel. Låt dra i 1 min, häll sen av vattnet och lägg mandlarna på en plåt. Rosta i ugn i ca 8-10 min. Låt svalna.
  3. Strimla fänkålen fint, använd gärna mandolin. Lägg i en skål med vatten och is.
  4. Skala och koka jordärtskockorna mjuka. Låt dem ånga av ordentligt, mosa samman med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek pilgrimsmusslor i smör. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg jordärtskockspuré på tallrikar. Toppa med fänkål, mandel, pilgrimsmusslor och rucola.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem