Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlök
126.8
Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlök
recipe
City Gross
35 min

Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlök

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 600 g karré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk raps/matolja

Picklad Rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rödvinsvinäger

Hoisinsås

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g vitkål

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva och strimla köttet tunt och lägg det i en påse. Skala och pressa i vitlök, häll i sambal oelek, soja och olja. Låt stå tills det är dags att steka.
  3. Skala och strimla rödlökarna. Rör samman socker och vinäger, blanda med löken.
  4. Rör ihop hoisinsåsen, soja, chilisås, honung, sambal oelek, ingefära, skalad pressad vitlök.
  5. Strimla kålen fint, krama den och lägg i en skål.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar utan marinad tills det har fått en fin färg. Lägg tillbaka allt i stekpannan och häll på marinaden. Du kan steka det ganska hårt. Det ska nästan bli krispigt.
  7. Servera med spenat.
Tips från oss

Om du inte vill pickla rödlöken kan du istället strimla den fint och steka den tillsammans med köttet. Karrén blir bäst om du steker den i omgångar på hög värme. Den tål att stekas rejält.

Varnings ikonAnslutningsproblem