Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlökAsiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlökAsiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlökCook Time: Yield: 4Ingredients:riskarrévitlöksklyftasambal oelekjapansk sojaraps/matoljarödlökströsockerrödvinsvinägerjapansk sojachilisåshonungsambal oelektorkad ingefäravitlöksklyftavitkålInstructions:

1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
2. Skiva och strimla köttet tunt och lägg det i en påse. Skala och pressa i vitlök, häll i sambal oelek, soja och olja. Låt stå tills det är dags att steka.
3. Skala och strimla rödlökarna. Rör samman socker och vinäger, blanda med löken.
4. Rör ihop hoisinsåsen, soja, chilisås, honung, sambal oelek, ingefära, skalad pressad vitlök.
5. Strimla kålen fint, krama den och lägg i en skål.
6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar utan marinad tills det har fått en fin färg. Lägg tillbaka allt i stekpannan och häll på marinaden. Du kan steka det ganska hårt. Det ska nästan bli krispigt.
7. Servera med spenat.

Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlök
recipe
35 min

Asiatisk karré med hoisinsås och picklad rödlök

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 600 g karré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk raps/matolja

Picklad Rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rödvinsvinäger

Hoisinsås

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g vitkål

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva och strimla köttet tunt och lägg det i en påse. Skala och pressa i vitlök, häll i sambal oelek, soja och olja. Låt stå tills det är dags att steka.
  3. Skala och strimla rödlökarna. Rör samman socker och vinäger, blanda med löken.
  4. Rör ihop hoisinsåsen, soja, chilisås, honung, sambal oelek, ingefära, skalad pressad vitlök.
  5. Strimla kålen fint, krama den och lägg i en skål.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar utan marinad tills det har fått en fin färg. Lägg tillbaka allt i stekpannan och häll på marinaden. Du kan steka det ganska hårt. Det ska nästan bli krispigt.
  7. Servera med spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Om du inte vill pickla rödlöken kan du istället strimla den fint och steka den tillsammans med köttet. Karrén blir bäst om du steker den i omgångar på hög värme. Den tål att stekas rejält.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem