Asiatisk schnitzel med svartkål & ostronskivlingAsiatisk schnitzel med svartkål & ostronskivlingAsiatisk schnitzel med svartkål & ostronskivlingCook Time: Yield: 4Ingredients:vitlöksklyftoringefäraoljastjärnanisjapansk sojavattenfemkryddasvartpepparskinkinnanlårvetemjöläggpankoströbrödflingsaltolja till stekningsvartkålmajonnäsjapansk sojasesamoljarisvinägerströsockerrostade sesamfrönostronskivlingrött risInstructions:
  1. Skala och skiva vitlök och ingefära. Hetta upp olja och låt ingefäran och vitlöken steka med på låg värme i ett par minuter tillsammans med stjärnanis utan att vitlöken får färg. Dra av från plattan, rör i soja, vatten, femkrydda och peppar. Låt stå och dra till servering, sila sen av.
  2. Skiva köttet om det inte redan är skivat. Banka till det något. Doppa det först i mjöl sen i uppvispat ägg och sist i panko blandat med salt. Stek frasiga i olja.
  3. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i majonnäs, soja, sesamolja, vinäger, socker och rostade sesamfrö, låt stå till servering.
  4. Stek svampen i en torr stekpanna tills den är krispig. Häll på den silade såsen.
  5. Servera med rött ris.
Asiatisk schnitzel med svartkål & ostronskivling
recipe
City Gross
45 min

Asiatisk schnitzel med svartkål & ostronskivling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 g ingefära
  • 3 msk olja
  • 2 st stjärnanis
  • 4 msk japansk soja
  • 5 msk vatten
  • 1 krm femkrydda
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g skinkinnanlår
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • olja till stekning
  • 300 g svartkål
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 200 g ostronskivling

Till Servering

  • 4 port rött ris

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlök och ingefära. Hetta upp olja och låt ingefäran och vitlöken steka med på låg värme i ett par minuter tillsammans med stjärnanis utan att vitlöken får färg. Dra av från plattan, rör i soja, vatten, femkrydda och peppar. Låt stå och dra till servering, sila sen av.
  2. Skiva köttet om det inte redan är skivat. Banka till det något. Doppa det först i mjöl sen i uppvispat ägg och sist i panko blandat med salt. Stek frasiga i olja.
  3. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i majonnäs, soja, sesamolja, vinäger, socker och rostade sesamfrö, låt stå till servering.
  4. Stek svampen i en torr stekpanna tills den är krispig. Häll på den silade såsen.
  5. Servera med rött ris.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem